tirsdag 27. april 2010

LOTUSBLOMST

Jeg ble så inspirert av te-lyslykten som er formet som en lotusblomst at jeg laget et mønster. Her er resultatet, men jeg ble så ivrig at jeg glemte å applikere alle strekene, ordner det etterhvert.

søndag 25. april 2010

HAUGESUND 4.JUNI 2009

Måtte bare legge inn dette bildet fra Haugesund som ble tatt 4.juni 2009 da jeg var der på klassetreff. Da jeg dro fra Tromsø lå det ennå snø på baksiden av huset. Forskjellen er stor i dette langstrakte landet vårt.
Fantastisk Rhododendron på vei opp til Steinsfjellet i Haugesund.

BESTEMORS KAFFEKJEL

Denne kaffekjelen og sølvskålen med glasskål oppi,  har vært min mormors. Brikken i engelsk broderi har jeg sydd selv. Mitt første og hittil eneste forsøk på slikt broderi, men den ble jo søt selv om sømmen ikke er så fin.

fredag 23. april 2010

GLADVESKER


Har sydd meg to Glad-vesker etter AnnAKa's mønster

tirsdag 20. april 2010

PÅSKEN 2010 PÅ HYTTA

Det var masse snø denne påsken, men været var nydelig.
det tok litt tid før vi kom oss inn i hytta, men så var det bare kos.



mandag 19. april 2010

EDITH JOHANNE OG LISE

Her er Edith Johanne og Lise i sine skigensere. Edith Johanne sin genser strikket jeg da jeg var 10 år, så da er den 55 år gammel. Mamma strikket genser til meg, og da ville jeg at dukken min også måtte ha likedan. Lises genser strikket jeg i april 2010 i Babyull.

søndag 18. april 2010

TRANER I JAPANSK BRETTETEKNIKK

Her er noen av de 333 tranene jeg brettet før jeg pensjonerte meg. Startet da det var 333 arbeidsdager  igjen, og brettet en hver dag. Tranene solgte jeg til kollegaer og venner for 5 kr./stk og ga pengene til Kirkens Bymisjon i Tromsø.

tirsdag 13. april 2010

HYTTETEPPE

Her er mitt første arbeid i lappeteknikk, sengeteppe til hytta.



DUKKER

Dette er Lise. Hun er en Sarah-doll (heter nå Hannah-doll) fra Gotz. Jeg kjøpte henne fordi jeg har lyst til å lage en Hardangerbunad. Foreløpig har det ikke blitt noe av det da jeg ikke kan sy hardangersøm. I mellomtiden strikker jeg klær til henne. Kommer flere bilder etterhvert.

Dette er min dukke som jeg fikk fra Amerika i 1950. Hun heter Edith Johanne. Hun har fått ny kropp og ny parykk. Har strikket like jakker til henne og Lise. Flere bilder etterhvert.